Ζώα στο γραφείο - είναι μια καλή ιδέα;

Αναρωτιέστε αν μπορείτε να φέρετε τον σκύλο σας στο γραφείο; Ή ίσως θέλετε να έχετε μια γάτα που ζει στον χώρο εργασίας σας; Η παρουσία ζώων στο γραφείο έχει πολλά οφέλη, αν και υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τις προθέσεις σας με τους συναδέλφους σας. Στο σημερινό άρθρο, θα παρέχουμε κάποιες απόψεις για το εάν η παρουσία ζώων στον χώρο εργασίας είναι μια καλή ιδέα.
Η παρουσία ζώων στο γραφείο μειώνει τα επίπεδα έντασης και στρες.
Αξίζει να ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι το φέρινγκ ένος σκύλου ή γάτας στο γραφείο μπορεί σημαντικά να βελτιώσει την ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας. Τα ζώα περιφέρονται γύρω από τα πόδια των υπαλλήλων, μειώνοντας την ένταση και το στρες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η παρουσία ζώων στο γραφείο ενισχύει τις σχέσεις στην ομάδα. Να περνάς λίγο χρόνο παίζοντας με το "γραφείο κατοικίδιο" ή κάνοντας έναν σύντομο περίπατο με ένα σκύλο είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ξεκουράσεις το μυαλό σου. Ως αποτέλεσμα, η παραγωγικότητα αυξάνεται, και οι υπάλληλοι που αλληλεπιδρούν με τα ζώα ενδέχεται επίσης να βιώνουν βελτιωμένη ευημερία.
Να πάρεις μερικά λεπτά μακριά από τη δουλειά ενισχύει τη δημιουργικότητα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι παρά το ότι αφιερώνεις κάποιο χρόνο για τη φροντίδα του κατοικιδίου σου, τα αποτελέσματα της εργασίας μπορούν να είναι σημαντικά καλύτερα. Η παρουσία ενός τριχωτού συντρόφου εκτιμάται συχνά από πελάτες και συνεργάτες που επισκέπτονται την εταιρεία σας. Το γραφείο κατοικιδίου γίνεται θέμα συζήτησης σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Μπορείς να υπολογίζεις στο να χτίσεις γρήγορα εξαιρετική σχέση με τον ακροατή σου.
Ποια ζώα αξίζει να φέρετε στο γραφείο;
Συνήθως, όταν μιλάμε για ζώα στο γραφείο, αναφερόμαστε σε σκύλους και γάτες. Και οι δύο είναι φίλικά προς τους ανθρώπους. Μια άλλη επιλογή είναι να εξοπλίσουμε το γραφείο με ένα ενυδρείο, ένα τεράριουμ ή μια κλουβίστικη εγκατάσταση για μικρά ζώα. Ένα τέτοιο κατοικίδιο συνήθως διαμένει μόνιμα στο γραφείο. Ωστόσο, ανάλογα με το είδος, πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τη φροντίδα που απαιτεί. Είναι επίσης σημαντικό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του κατοικιδίου που παραμένει στο γραφείο, ακόμα και τις ημέρες των αργιών.
Εάν λαμβάνουμε υπόψη έναν σκύλο ή μια γάτα στο γραφείο, το κατοικίδιό μας θα πρέπει να έχει τον σωστό χαρακτήρα. Η παρουσία ενός επιθετικού, φοβισμένου ή δύσκολου στη συντήρηση ζώου στο γραφείο μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Ωστόσο, εάν το κατοικίδιό μας έχει συνηθίσει να αλληλεπιδρά με πολλούς ανθρώπους και έχει φιλική φύση, θα πρέπει να αισθάνεται υπέροχα στον χώρο εργασίας!
Ποια οφέλη φέρνει η παρουσία ζώων στο γραφείο;
Πολλοί ανθρώποι αναρωτιούνται αν το φέρινγκ του κατοικιδίου στο γραφείο είναι μια καλή ιδέα. Κάποιες φορές η καλύτερη λύση είναι απλώς να το δοκιμάσετε. Ωστόσο, βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι άλλοι στον χώρο εργασίας σας δεν έχουν αντιρρήσεις.

Συνοπτικά, τα βασικά οφέλη της παρουσίας ζώων στο γραφείο περιλαμβάνουν:
- Μείωση της έντασης
- Λιγότερο στρες
- Θετική ατμόσφαιρα
- Συνεργασία ομάδας
- Ενδιαφέρον πελατών
- Αύξηση της παραγωγικότητας
Χωρίς αμφιβολία, η αυξημένη δραστηριότητα των υπαλλήλων είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η ανάγκη να βγάλετε το σκύλο βόλτα ή να πάρετε ένα σύντομο διάλειμμα για να παίξετε με το κατοικίδιο επιτρέπει ένα στιγμιαίο ανάσα από τις ευθύνες. Μετά από ένα τέτοιο διάλειμμα, επιστρέφουμε στην εργασία με ανανεωμένη ενεργειακή προμήθεια!
Η φέρνοντας το κατοικίδιό μας στο γραφείο μπορεί επίσης να είναι επωφελής για το κατοικίδιό μας.
Κατά βάση επικεντρωνόμαστε στα οφέλη που μπορούν να βιώσουν οι υπάλληλοι στο γραφείο όταν φέρνουμε ένα σκύλο ή γάτα. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι και το καλό του ζώου μπορεί να βελτιωθεί. Αντί να είναι μόνα στο σπίτι για πολλές ώρες, θα έχουν συντροφιά όλη την ημέρα. Το παιχνίδι με τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια σύντομων διαλειμμάτων μπορεί να αντικαταστήσει το μεγάλο περίπατο με τον ιδιοκτήτη. Κυρίως, το κατοικίδιο μπορεί να περνά πολύ χρόνο στην παρουσία του ιδιοκτήτη του.
Προετοιμασία του Γραφείου για την Παρουσία Ζώων
Εάν αποφασίσουμε να φέρουμε τα κατοικίδιά μας στο γραφείο, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε την άνεσή τους. Πώς μπορούμε να παρέχουμε καλές συνθήκες για τα κατοικίδιά μας; Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του ζώου που αναφερόμαστε. Εκείνα που διατηρούνται σε μικρά κλουβιά (μικρά θηλαστικά, ερπετά, αράχνες) απλώς χρειάζονται τη δική τους γωνιά. Τα σκυλιά και οι γάτες, από την άλλη, απαιτούν περισσότερη προσοχή. Στην περίπτωσή τους, πρέπει να τους παρέχουμε μια κατάλληλη κούνια ή να διαχωρίσουμε μια ειδική περιοχή στην οποία το ζώο θα έχει πρόσβαση.
Όταν σκεφτόμαστε ένα ζώο στο γραφείο που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο χώρο, πρέπει να λάβουμε υπόψη το πιθανόν κίνδυνο ζημιάς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να σκεφτούμε να ασφαλίσουμε καλώδια, σημαντικά έγγραφα ή αξιόλογα αντικείμενα. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από το αν το γραφειακό μας κατοικίδιο έχει την τάση να μασάει τα πόδια των καρεκλών ή άλλα αντικείμενα. Συχνά, η χρήση ενός απωθητικού σπρέι μπορεί να αποτελέσει καλή λύση.
Πρέπει επίσης να θυμόμαστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο ανάπαυσης για το ζώο και να παρέχουμε πρόσβαση σε νερό και τροφή. Το κατοικίδιο μπορεί να αισθάνεται άβολα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον ή όπου κυριαρχούν ακραίες θερμοκρασίες. Στην περίπτωση των γατών, πολλές φορές πρέπει να εξασφαλίσουμε κατάλληλο φράγμα στην περιοχή όπου θα βρίσκονται.
Ποια είναι τα αρνητικά του να φέρνεις ένα σκύλο στο γραφείο;
Παρόλο που προσηλωνόμαστε στην παρουσία ζώων στον χώρο εργασίας, θέλουμε να παρουσιάσουμε όλες τις πτυχές του να φέρνεις ένα κατοικίδιο στο γραφείο. Καταρχάς, είναι σημαντικό να ελέγξουμε αν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό έχουν κάποιες αλλεργίες, όπως στα τρίχωμα των ζώων. Σε αυτήν την περίπτωση, η προσθήκη ενός κατοικιδίου στην εργασία θα μπορούσε να επιδεινώσει την ευεξία τους.
Ένα άλλο θέμα σχετίζεται με τυχόν ζημίες. Τα κατοικίδια, ιδιαίτερα όταν αφήνονται χωρίς επίβλεψη ή χωρίς επαρκή χρόνο παιχνιδιού, μπορεί να είναι καταπιεστικά. Ενώ τα μασημένα έπιπλα ή τα τρίχωμα των κατοικιδίων στο χαλί είναι αισθητικά θέματα, το φαγητό ενός σημαντικού τιμολογίου ή το μασήσιμο ενός καλωδίου internet της εταιρείας μπορεί να είναι αρκετά προβληματικό. Ωστόσο, μπορούμε κατά κύριο λόγο να αποφύγουμε αυτά τα θέματα διασφαλίζοντας κατάλληλα τις αναφερόμενες περιοχές και αντικείμενα.
Προσωρινή τάση ή το μέλλον της εργασίας στο γραφείο;
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια αυξανόμενη παρουσία ζώων στα γραφεία. Ίσως αυτό συνδέεται με ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κατοικίδιά μας έχουν συνηθίσει στη συνεχή συντροφιά από τα μέλη του νοικοκυριού, και έχουμε έρθει να εκτιμήσουμε τα οφέλη της παρουσίας τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η "τάση των κατοικιδίων στο γραφείο" δεν θα εξαφανιστεί γρήγορα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό, αλλά πιο σημαντικά, πολλοί άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματιών και της διοίκησης) έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παρουσία ζώων στον χώρο εργασίας φέρνει σημαντικά οφέλη τόσο σε αυτούς όσο και στους εργαζομένους και στον ίδιο τον οργανισμό.
Τα ζώα μπορούν να γίνουν μέρος του μέλλοντος πολιτισμού εργασίας, ιδίως όταν λαμβάνεται υπόψη ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Η παρουσία τους συμβαδίζει επίσης άριστα με την τάση ενός ισορροπημένου προσεγγίσεως στην εργασία και τη ζωή.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ισχύς και η καταλληλότητα της παρουσίας ζώων στο γραφείο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο χώρο εργασίας, τον χαρακτήρα της δουλειάς και τις προτιμήσεις και ανάγκες των εργαζομένων. Είναι κρίσιμο να συμβουλευτείτε με τους συναδέλφους σας και να λάβετε υπόψη οποιεσδήποτε σχετικές πολιτικές ή κανονισμούς πριν εισάγετε ζώα στο εργασιακό περιβάλλον.