Ποιο είναι το κανονικό ύψος γραφείου;

Η εργασία σε γραφείο συνήθως σημαίνει να περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο κάθε μέρα. Τα βασικά μοντέλα γραφείου έχουν σταθερό ύψος, αλλά περιοδικά, τα έπιπλα μπορεί να προσφέρουν την επιλογή προσαρμοζόμενου ύψους. Είναι το κανονικό ύψος γραφείου κατάλληλο για όλους; Πόσο ψηλή πρέπει να είναι η επιφάνεια του γραφείου, και ποια είναι τα οφέλη του να μπορεί να ρυθμιστεί; Στον σημερινό οδηγό, θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα ερωτήματα.
Γιατί είναι τόσο κρίσιμο το κατάλληλο ύψος του γραφείου;
Η διατήρηση της σωστής στάσης στο γραφείο είναι υψίστης σημασίας για την άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αυτό επηρεάζει άμεσα την παραγωγικότητα, την εργασιακή κινητοποίηση και τη συνολική ικανοποίηση. Συνεπώς, μπορεί να λεχθεί ότι ένας σχεδιασμός εσωτερικού γραφείου που λαμβάνει υπόψη άνετους χώρους εργασίας είναι επωφελής τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για την επιχείρηση ίδια.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την υγεία των υπαλλήλων. Η εργασία σε ένα γραφείο συνεπάγεται συχνά τον κίνδυνο εμφάνισης πόνου στην πλάτη, τον λαιμό και τον καρπό. Αυτά τα προβλήματα οφείλονται συχνά σε εσφαλμένη στάση καθίσματος. Το σωστό ύψος του γραφείου, μαζί με ένα άνετο γραφείο και εργονομικά αξεσουάρ (όπως μια ποντίκια με μαξιλάρι από ζελέ, ένα υποπόδιο κ.λπ.), συμβάλλει στη φροντίδα της υγείας και του ευεξίας των υπαλλήλων.

Ποια είναι η κανονική ύψος γραφείου;
Λοιπόν, ποιο πρέπει να είναι το ύψος ενός γραφείου; Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα άτομα που θα το χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, οι μη κανονικές απαιτήσεις ύψους συνήθως σχετίζονται με πολύ ψηλά ή κοντά άτομα. Μερικές φορές, οι χρήστες του γραφείου έχουν επίσης τις δικές τους προτιμήσεις που υπερβαίνουν τα γενικά αποδεκτά πρότυπα.
Το κανονικό ύψος γραφείου είναι συνήθως 72-75 εκατοστά. Αυτό το ύψος είναι κατάλληλο όχι μόνο για τις απαιτήσεις των περισσότερων ατόμων με διάφορα ύψη, αλλά και για καρέκλες με κανονικά ύψη καθίσματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι συνήθως έχουμε ένα άνετο γραφείο που συνοδεύει το γραφείο. Με τη ρυθμιζόμενη ύψος, τη γωνία κλίσης της πλάτης και την προσαρμογή των μπράτσων, όλοι μπορούν να αισθανθούν άνετα σε ένα γραφείο με κανονικό ύψος 72-75 εκατοστά.
Έχουμε συναντήσει ελαφρώς διαφορετικές προσδοκίες όταν πρόκειται για γραφεία για gamers. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το monitor συνήθως υψώνεται ελαφρώς ψηλότερα (π.χ. χρησιμοποιώντας ένα stand ή ένα στήριγμα), ενώ η επιφάνεια του γραφείου είναι χαμηλότερη. Σε αυτό το σενάριο, το ύψος του γραφείου κυμαίνεται συνήθως στο εύρος των 68-78 εκατοστών.
Ποιο ύψος πρέπει να έχει ένα γραφείο στο σπίτι;
Κατά την επίπλωση ενός οικιακού γραφείου, συχνά συνιστάται να επιλέξετε ένα κανονικό ύψος γραφείου 72-75 εκατοστών. Αυτό το ύψος θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες της πλειονότητας των εργαζομένων. Ωστόσο, κατά την επιλογή ενός γραφείου για οικιακή χρήση (ή για το γραφείο ενός συγκεκριμένου ατόμου), είναι απαραίτητο να επικεντρωθείτε στο να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Για να διασφαλίσετε μια άνετη και υγιή καθιστική θέση στο γραφείο, συνιστάται να δοκιμάσετε διάφορα μοντέλα.
Εάν σχεδιάζετε ένα έργο σχεδιασμού εσωτερικού για ένα σπίτι που θα περιλαμβάνει ένα γραφείο, μπορείτε επίσης να μας ενημερώσετε για το ύψος του κύριου χρήστη. Στη συνέχεια, μπορούμε να επιλέξουμε ένα κατάλληλο μοντέλο ή να παρέχουμε ένα γραφείο με δυνατότητα ρύθμισης ύψους.
Ποιο ύψος πρέπει να έχει ένα γραφείο για ένα παιδί;
Η μακροχρόνια καθιστική στάση μπορεί να επηρεάσει την υγεία της σπονδυλικής στήλης, και είναι κρίσιμο να φροντίζουμε γι' αυτό, ακόμα και για τα παιδιά. Για τα μικρότερα παιδιά, είναι κατάλληλα τα γραφεία και οι τραπεζαρίες με χαμηλή επιφάνεια. Ένα κατάλληλα διαστάσεων παιδικό κάθισμα θα αποτελέσει το τέλειο συμπλήρωμα.

Για έναν μαθητή πρώτης τάξης με μέσο ύψος, η επιφάνεια του γραφείου πρέπει να είναι περίπου 55 εκατοστά. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι το παιδί θα χρειαστεί γρήγορα ένα ψηλότερο γραφείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αγορά ενός ρυθμιζόμενου γραφείου για το παιδί μπορεί να είναι μια βέλτιστη λύση. Τέτοια έπιπλα θα τους χρησιμεύσουν για πολλά χρόνια. Η μακροχρόνια καθιστική στάση μπορεί να επηρεάσει την υγεία της σπονδυλικής στήλης, και είναι κρίσιμο να φροντίζουμε γι' αυτό, ακόμα και για τα παιδιά. Για τα μικρότερα παιδιά, είναι κατάλληλα τα γραφεία και οι τραπεζαρίες με χαμηλή επιφάνεια. Ένα κατάλληλα διαστάσεων παιδικό κάθισμα θα αποτελέσει το τέλειο συμπλήρωμα.
Είναι το κανονικό ύψος γραφείου κατάλληλο για εσάς;
Το καθιστικό σε ένα γραφείο που είναι υπερβολικά ψηλό ή το συνεχές κλίσιμο πάνω από την επιφάνειά του μπορεί να είναι άβολο. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, πόνο στον λαιμό και ακόμα και προβλήματα με την κυκλοφορία ή την όραση. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το ύψος του γραφείου είναι ιδανικό τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι. Για ένα άτομο ύψους 170 εκατοστών, η ιδανική ύψος επιφάνειας του γραφείου θα ήταν 70 εκατοστά. Άτομα ύψους 180 εκατοστών ή πάνω θα έπρεπε να λάβουν υπόψη ένα ύψος επιφάνειας γραφείου 75-80 εκατοστών. Συχνά, ακόμη και μια μικρή προσαρμογή του 1-2 εκατοστών στο ύψος του γραφείου μπορεί να έχει θετική επίδραση στην άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας, της μελέτης ή των δραστηριοτήτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη στάση μας, όπως το ύψος και ο τύπος της καρέκλας ή το ύψος της οθόνης. Επιπλέον, τα παραπάνω αναφερθέντα ύψη είναι μέσες τιμές.

Δεν είστε βέβαιοι ποιο ύψος γραφείου να επιλέξετε; Επικοινωνήστε μαζί μας!
Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε εσωτερικούς χώρους με εργονομικούς και φιλικούς προς τον χρήστη χώρους εργασίας. Προσεγγίζουμε κάθε έργο ατομικά. Πριν ξεκινήσουμε τη δουλειά μας, κατανοούμε ενδελεχώς τις προσδοκίες των υπαλλήλων σας, τις απαιτήσεις τους και το όραμα της εταιρείας σας. Αυτό μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε ιδανικά τα στοιχεία των επίπλων γραφείου που χρησιμοποιούνται στο έργο στις ατομικές ανάγκες.
Ρυθμιζόμενα σε ύψος γραφεία
Ορισμένα μοντέλα γραφείων προσφέρουν τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, επιτρέποντας προσαρμογή στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε χρήστη. Ωστόσο, η καλύτερη λύση είναι να επενδύσετε σε ένα γραφείο με ομαλή ρύθμιση ύψους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μιας κρούστας ή ενός ηλεκτρικού μηχανισμού. Η σημαντική αύξηση του ύψους του γραφείου επιτρέπει τη χρήση του ενώ βρίσκεστε όρθιοι. Αυτή η λύση έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τόσο στα γραφεία όσο και στα σπίτια. Η δυνατότητα εναλλαγής θέσης από το καθιστικό στο όρθιο στο γραφείο επιτρέπει περισσότερες περίοδους ανάπαυσης, επηρεάζοντας θετικά τη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα και τη συνολική υγεία.
Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα γραφεία
Σήμερα, τα κορυφαία γραφεία που προτείνουμε ιδιαίτερα στους πιο απαιτητικούς πελάτες μας στην Tengo είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες όρθιας θέσης. Τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα γραφεία παρέχουν ένα βολικό και γρήγορο τρόπο ανύψωσης ή χαμηλώματος της επιφάνειας. Αυτού του είδους τα γραφεία έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή, καθιστώντας τις τιμές πολύ πιο προσιτές. Τα γραφεία με ηλεκτρονική ρύθμιση ύψους αποτελούν έναν τρόπο για σημαντική βελτίωση της άνεσης κατά την εργασία και διατήρηση της καλής υγείας ακόμα και κατά τις μακρές ώρες που περνούν στο γραφείο.

Ποιες πρέπει να είναι οι διαστάσεις του γραφείου;
Εκτός από το ύψος του γραφείου, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί μια επαρκώς μεγάλη επιφάνεια. Συνήθως, το βάθος ενός γραφείου κυμαίνεται από 60 έως 80 εκατοστά, και η πλάτος του κυμαίνεται μεταξύ 120 και 160 εκατοστών. Μια μικρότερη επιφάνεια εργασίας δε θα επιτρέπει την άνετη χρήση του επίπλου. Εάν χρειάζεστε χώρο για τον εξοπλισμό του υπολογιστή, έγγραφα ή άλλα αντικείμενα γραφείου, είναι συνιστώμενο να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο γραφείο.